Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri chokladtårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Lyxig chokladtårta med mango och/eller passionsfrukt. Går snabbt att göra och smakar himmelskt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Riv mandelmassan och blanda med margarinet. Rör ner ett ägg i taget och blanda ner kakaon. Häll ner i en smörad form med avtagbar kant, ca: 24cm. Grädda i ugn 200 grader, 15 minuter. Ta av kanten runt om men låt kakan ligga kvar och svalna lite.
  2. Fyllning 1: Smält chokladen och smöret, blanda ner rice crispiesen. Lägg fyllningen på botten då den svalnat. låt detta stelna.
  3. Fyllning 2: Köp Chokladmouse och blanda 6-8 portioner enligt förpackningen låt stelna i kylen. Bred detta på och runt om tårtan när mousen är klar och tårtan är klar att servera.
  4. Tillbehör: Skivad mango, halverad passionsfrukt och vispad grädde.
  5. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Jessica 13 november 2023

    Rice crispies är INTE glutenfria! Det är direkt olämpligt att ha detta receptet upplagt som glutenfritt då en person som ska baka och bjuda någon med celiaki kan råka hamna här och följa det. Rice crispies är okej för någon som var veteallergi men inte för någon som har sjukdomen celiaki/glutenintolerans

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.