- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut
Med diverse matallergier i familjen gäller det att anpassa recepten så att alla kan äta och njuta av julmaten.
Den här pajen var inte glutenfri i grundreceptet och innehöll dessutom nötter men med lite fantasi och kreativitet blev det en god favorit på årets julbord för alla som kommer att bli en återkommande tradition.
Instruktioner
- Häll pajskalmixen i en matberedare tillsammans med ägget och lite av vattnet. Kör till det blir en hanterbar pajdeg men späd inte för mycket med vatten så degen blir för lös.
Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter och låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader och börja med fyllningen.
Fräs den hackade grönkålen i olja ca 3 minuter. Låt svalna.
Blanda ihop ägg, salt, peppar och grädde.
Fördela den avsvalnade kålen i pajformen. Strö över den rivna osten och häll över äggblandningen.
Strö över solroskärnorna.
Täck pajen med aluminiumfolie och sätt in pajen på nedersta falsen i ugnen. Sänk temperaturen till 200 grader.
Grädda ca 45 minuter tills äggstanningen har stannat. Ta bort folien de sista 5-10 minuterna för att få fin färg på pajen.
- Servera på julbordet eller som ensamrätt med en klick gräddfil.
Kan göras i förväg och frysas ca en vecka
Publicerat den
29 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar