Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri pizzabotten

 
Skriv ut

Jag har inte ätit denna själv på grund av allergi, men ungdomarna som har fått denna pizzan serverad många gånger tycker att den är supergod med krispig botten och kanter.

Ingredienser

Instruktioner

Lös jästen i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet och de andra ingredienserna. Låt degen jäsa ca 15 min. Degen skal kunna dras ut med sked eller slickepott och gärna vara lite kletig. Dra ut degen på bakplåtsklädd bakplåt till önskad form och tjocklek (denna deg fungerar bra både som italiensk- och panpizza) Förgrädda pizzabotten i ca 10 min på 230 grader. När du tar ut pizzabotten, tryck med en sked i mitten av pizzan så att du får den typiska pizzakanten om du ska ha italiensk pizza. Om det ska vara panpizza gör du ingenting. Pensla kanterna med kaffe för att få färg. Lägg därefter på det du vill ha på din pizza. Gräddas i ugnen på 230 grader tills du har en gyllene färdig pizza (ca 15-20 min avhängig av ugn)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.