Många är allergiska och den här rätten kan de flesta äta beroende på vilken allergi de har.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smält margarinet, rör ner socker, boveteflingor och mjölmix.
Bred ut bären i en smord ugnssäker form, blanda socker och potatismjöl och strö över. Strö över smuldegen.
- Grädda mitt i ugnen tills pajen blivit ljusbrun och fyllningen mjuknat och saftat sig, 15-20 minuter.
- Gör vaniljsåsen under tiden pajen är inne i ugnen.
- Häll havrebaserad gräddersättning i en kastrull, tillsätt majsstärkelse och socker. Koka upp under omrörning.
Häll upp såsen i en skål, tillsätt eventuellt ett par droppar hushållsfärg, häll dem först i en sked så det inte blir för mycket.
Smaksätt med vaniljsocker när såsen svalnat.
- Servera smulpajen med vaniljsåsen.
Publicerat den
17 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar