- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Det blev mkt gott!.
Använd samma mjölmängd om du vill tillaga med en annan mjölsort.
Instruktioner
- Pajdegen:
Blanda alla ingredienserna. Låt den vila i kylen i 15 minuter innan du formar den i pajformen.
Sen gräddas pajskalet i 200 grader i ca. 5 minuter
- Fyllningen:
Vispa ihop äggstanningen.
Sila bort oljan från tomaterna. Hacka fetaosten i mindre bitar.
Strimla basilikabladen Blanda ner allt i äggstanningen. Salta och peppra.
- Häll över blandningen i pajskalet. Grädda ytterligare i ca 30 min (beroende på ugn) eller tills äggstanningen har stelnat.
- Rosta 1 dl pinjenötter på svagvärme i stekpannan tills nötterna har fått en fin gyllenbrunfärg.
- När pajen är klar så strör du över de rostade pinjenötterna och dekorera med några basilikablad
- Servera en ruccola sallad till
Publicerat den
7 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har en allergisk vän men tycker receptet verkar så himla trevligt så jag jag måste fråga: förslag på något att byta ut tomaterna mot??