Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri solrostorkade tomater och fetaostpaj med rostade pinjenötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Det blev mkt gott!. Använd samma mjölmängd om du vill tillaga med en annan mjölsort.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: Blanda alla ingredienserna. Låt den vila i kylen i 15 minuter innan du formar den i pajformen. Sen gräddas pajskalet i 200 grader i ca. 5 minuter
  2. Fyllningen: Vispa ihop äggstanningen. Sila bort oljan från tomaterna. Hacka fetaosten i mindre bitar. Strimla basilikabladen Blanda ner allt i äggstanningen. Salta och peppra.
  3. Häll över blandningen i pajskalet. Grädda ytterligare i ca 30 min (beroende på ugn) eller tills äggstanningen har stelnat.
  4. Rosta 1 dl pinjenötter på svagvärme i stekpannan tills nötterna har fått en fin gyllenbrunfärg.
  5. När pajen är klar så strör du över de rostade pinjenötterna och dekorera med några basilikablad
  6. Servera en ruccola sallad till

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • cajsa-lisa 26 januari 2010

    Har en allergisk vän men tycker receptet verkar så himla trevligt så jag jag måste fråga: förslag på något att byta ut tomaterna mot??

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.