Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownies glutenfria och mjölkfria

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Fick receptet av syrran då ett av hennes barn samt 2 barnbarn är gluten och ska komma och hälsa på mej. Sen gjorde jag om det lite själv då jag och två av mina barn inte tål mjölk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Brownies är ett amerikanskt namn på halvmjuka tjocka chokladrutor.
  2. Smält fett och blockchoklad i en kastrull på svag värme. Låt svalna lite. Hacka nötterna. Blanda ner ägg, socker, nötter, mjöl och bakpulver i kastrullen. Rör till en jämn smet. Bred ut den på bakplåtspapper i en liten långpanna (ca 20 x 30 cm).
  3. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 25 min. Låt kakan svalna lite och skär den i rutor.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • gymmixlena 9 augusti 2009

    Denna blev jättegod. Kommer garanterat att göra igen. Är med i en Celiakistyrelse(för dem som inte tål mjöl och mjölk) och då kommer denna att göra succé.

  • mariepede 28 oktober 2009

    var hittar man mjölkfriblockchoklad??/Marie

  • allieneia 17 september 2010

    dem blev jätte goda men den glutenfriamixen innehåller mjölkpulver (Sempers glutenfria)... Jag upptäckte det för sent :(. Men tack för ett super gott recept

  • sif-fia 19 augusti 2011

    Jättegoda!

  • ullu100 4 mars 2012

    Mjölkfri choklad hittar du på selectedseven.se Där kan man beställa ljus, mörk och smaksatt choklad. Helt fri från både mjölkprotein och lactos. Mycket goda!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.