Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria chokladmuffins

Att baka glutenfritt är både roligt och gott! Det behöver nödvändigtvis inte bara ske när man ska bjuda en glutenintolerant på fika, det kan faktiskt vara ett fullgott alternativ till konventionell bakning med vetemjöl och andra mjölsorter som innehåller gluten. Prova till exempel att baka glutenfria chokladmuffins nästa gång det står muffinsbak på schemat. Att baka chokladmuffins med mandelmjöl är naturligt glutenfritt och underbart gott! Mandelmjölet har en naturlig sötma som lämpar sig utmärkt för bakverk. Du kan välja att göra glutenfria chokladmuffins med frosting eller bara toppa dem med en klick grädde och färska bär. Hur som helst blir de oemotståndligt goda och garanterat uppskattade av alla – stora som små!


Sätt ugnen på 200º. Kör smöret i mikron så det blir riktigt mjukt utan att smälta helt . Rör ihop smör och socker så det blir luftigt. Tillsätt ägget och vispa igen. Häll i mjöl, bakpulver, vani...

20 min
12
6

Vispa ihop ägg och florsocker. Smält matfettet och blanda i. Blanda i kakao, vaniljsocker, ptatismjöl och bakpulver. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i ugnen i 10 min på 175 grader. Sikta flors...

20 min
10-12
1

Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop alla torra ingredienser (inte pärlsocker). Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en slät smet. Dela smeten i en muffinsplåt för 12 eller använd pappersformar....

1 h
12

Muffins Mixa dadlarna ihop med äggen. Jag använde stavmixer. Blanda i resten av ingredienserna och vispa till en slät, fluffig smet. Häll smeten i muffinsformar. Jag använde små formar som rymmer...

45 min
12

Dem går att frysas ner. Gör så här: Blanda samman mjölet med kakao, bakpulver och socker i en skål. Smält smöret. Vispa samman ägget med mjölk. Tillsätt det smälta matfettet och rör ner al...

20 min
12
1

Mät upp Mjölmix, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ägg och socker till en luftig massa och tillsätt fettet. Rör samman ingredienserna och dela upp smeten i 8 stora muffin...

20 min
8
1

Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet och låt det svalna. Rör äggulor, socker, sirap och fiberhusk poröst. Tillsätt det smälta smöret och mjölken. Blanda mjölblandning, potatismjöl, kakao o...

20

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en plåt och ställ ut muffinsformar på den. Vispa ägg och socker med elvisp tills smeten är ljus och pösig. Ta fram en ny skål och rör ihop vaniljsockret (om du vi...

24

Sätt ugnen på 175 grader. Ställ dubbla muffinsformar på en bakplåt eller helst, i en muffinsplåt. Mixa alla ingredienser utom quinoan och bakpulvret i en matberedare eller med en stavmixer. Blanda...

12

Smula jästen i en bunke. Häll på den kalla mjölken och oljan. Blanda tills jästen löser sig (jag använder en vanlig handvisp). Blanda ner fiberhusk, fibrex, boveteflingor, honung (jag brukar ta lit...

27

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker pösigt. Vispa i ett ägg i taget. Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao. Rör ner i smeten. Fyll formerna till strax öv...

20 min
25
17

Smula jästen i en bunke. Blanda ner övriga ingredienser och blanda med en trägaffel tills du får en jämn och tjock smet. Klä en plåt med bakplåtspapper. Klicka ut smeten i tre högar och forma dom m...

2-3
16

Sätt ugnen på 175°C. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt, kanel och kakao. Rör om och blanda väl. Tillsätt chokladhacket. Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 minut. Rör ner ägg...

8-10
15

Blanda de torra ingredienserna. vispa smör och socker luftigt. Blanda sedan i ett ägg i taget sedan gräddfil och de torra ingredienserna. Rör tills allt är blandat. fördela i 7 stora eller 12 små form...

7
14

Rör ut jästen med det ljumma vattnet. Tillsätt mjölk och fiberhusk och rör om. Låt stå ca 10 minuter. Tillsätt sedan sirap, salt, brödkryddor och olja. Häll sist i mjölmixen, rör i lite i taget så...

6
11

Sätt ugnen på 200 grader. Ställ veckade pappersformar i en långpanna eller på en plåt. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingrediensena. Bland...

20 min
15
10

Smula ned jästen i en bunke. Häll sirapen över så jästen smälter. Värm under tiden mjölken till 37 grader. Rör ned kardemumma, vaniljsocker, salt och ägg i jästblandningen. Tillsätt den ljumna m...

42-50
8

Blanda alla torra ingredienser Tillsätt sedan sirap och filmjölk använd avlång brödform 1,5 l som smörjes eller kläs in med teflonduk eller bakpapper. Gräddas i 175 grader i 1 timme och 20 - 30 min...

1 h
1
8

Blanda allt och slå på vattnet. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda i 150 grader i nedre delen av ugnen....

1 h
1
7

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en bakform som rymmer ca 1½ liter med lite glutenfri mjölmix. Smält smöret eller margarinet och tillsätt vattnet. Ge blandningen ett uppkok. Vispa...

40 min
6

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinsplåt för 12 muffins med lite smör / Sätt ut muffinsformar i papper på en bakplåt. Små eller stora efter behag. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Hack...

40 min
8-12
6

Vispa ägg och socker poröst. Blanda väl ihop mjöl och bakpulver. Smält smöret. Blanda allt i en stor skål ink. det ljumma vattnet. Häll i en smord och mjölad långpanna och grädda i mitten på 200 g...

5

Ta fram en ugnsform med lite högre kanter och smöra den. Smula sönder havredigestive och strö ut i formen. Jag brukar trycka till lite av det i kanterna också. Ta fram 3 stora skålar och ta fram elv...

20 min
8
5

Blanda philadelfiaosten med 2 msk strösocker - rör till blandningen är ljus och luftig. Blanda ihop vetemjölet, strösocker, kakao, bakpulver och salt i en stor skål. Gör en grop mitt i blandningen....

30 min
12
5

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.