Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbart goda glutenfria scones

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det här receptet på glutenfria scones bara måste provas. Jag hittade det på Friends of Adam och det är så fantastiskt gott. Det är absolut det godaste glutenfria brödet jag smakat hittills. Dom har en perfekt, gyllenbrun, krispig yta med en ljus, fluffig insida. Så gott. De är dessutom riktigt lätta att göra. Jag har gjort dom till våran lördagsfrukost hemma och då har jag lagt alla torra ingredienser i en skål på kvällen innan jag går och lägger mig. På morgonen är det bara att lägga i fil och smör. Knåda lite, in i ugnen och sen har man underbart goda scones till hela familjen. Dessutom luktar det ju så gott i huset efteråt. Durramjöl som de här sconesen är gjorda på kan vara lite svårt att hitta. Jag hade tur och hittade det i en affär i närheten av mig, men annars finns det att beställa på nätet. Det kan verka krångligt, men det är värt det. Jag har provat att ersätta durramjölet med bovetemjöl, havremjöl och något mer mjöl som jag inte kommer ihåg. Det blir inte alls detsamma, utan mer kompakt och mycket mer smuligt. Durramjölet gör konsistensen helt perfekt.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smör och fil. Värm ugnen till 230 grader. Blanda degen med händerna tills du har en jämt smet. Den skall vara kletig. Dela degen på hälften och den på smort bakplåtspapper. Använd rena, torra händer, pudra över mjöl på degen och forma till runda scones. Grädda i ugn ca 15-20 minuter eller tills ytan har en gyllene färg. Ta ut och låt svalna något före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Asahall 8 oktober 2016

    Hej! Verkar jättegoda. men ska det vara smör 2 gånger? Åsa

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.