Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria brödkakor

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det här brödet är enkelt att göra för det behöver inte knådas! Degen ska vara kladdig. Jag har bakat de här brödkakorna i många år åt min make och han tycker att de är goda.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ut jästen med det ljumma vattnet. Tillsätt mjölk och fiberhusk och rör om. Låt stå ca 10 minuter. Tillsätt sedan sirap, salt, brödkryddor och olja. Häll sist i mjölmixen, rör i lite i taget så att allt blir väl blandat, arbeta degen ca 5 min. Låt jäsa övertäckt i 20 minuter. Arbeta degen igen. Ta 2 plåtar med bakplåtspapper och klicka ut 3 brödkakor på varje plåt. Platta med mjölad hand eller med sked ut runda kakor, ett par cm tjocka. Låt jäsa 15-20 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 grader. Grädda brödet i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på brödgaller under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • soccermum 26 januari 2011

    Tack för receptet! Bakade dessa idag och de fick tummen upp här :P Jag slängde i ett ägg också för det gillar jag att ha i både bröd- och bulldeg :)

  • tarja79 2 mars 2011

    Bakade till gubben med!! Och han tyckte dom var super!! Så dom här blir det fler gånger. Tack!!

  • MrsLeCiel 5 augusti 2011

    Har provat receptet och det blev "kanon"-bra och smakade smaskens med lite olivolja och en bit ost på. Blev lika bra efter det att det varit fryst. Tack för receptet. Nu kan även jag äta smörgås ;-)

  • Marg88 7 augusti 2011

    Äntligen ett lätt glutenfritt recept!! Och kanon goda var dom oxå:) TackTack:)

  • lenatomas 15 augusti 2011

    Kanongoda och enkla att göra!

  • mib4286 21 augusti 2011

    Vilken sorts mjölmix använder du? Är det semper eller finax?

  • Hammantorp 21 augusti 2011

    Jag använder Finax mjölmix.

  • 66ktob66 4 september 2011

    Ett mycket gott och lättbakat matbröd. En ny favorit!

  • GazP 27 september 2011

    Mycket nöjd med detta bröd! Åkte upp på 5-i-top listan direkt!

  • inha 21 oktober 2011

    jättegott, jag bakade med mixwells mixar

  • jimmy62 20 maj 2012

    Kanonbröd,jag blandade i 1dl solrosfrön och 1 dl sesamfrön,blev jättegott !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.