Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria Chicken Nuggets

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

friterade kycklingbitar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i 4-5 bitar Blanda polentagryn, mjölmix och kryddor Vispa upp ägget i en skål Vänd kycklingbitarna i ägget och sen i krydd/mjölmixen Fritera sen i fritös eller i stekpanna i ca 170 grader tills de fått en fin färg Ta upp bitarna och låt droppa av på hushållspapper, om bitarna är stora kan de behöva läggas in i ugnen på 150-175 grader för att bli klara.
  2. Servera med t.ex. jasminris
  3. *Polentagryn kan bytas ut mot majsströ, pofiber eller mixa sönder glutenfritt spisbröd till fint ströbröd men jag har provat alla och tycket att polentagrynen var de som gav bästa paneringen. Om man inte har tillgång till mjölmix så går det säkert även utan eller med majsmjöl. **Gurkmejan smakar inte så mycket men ger en fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.