Jättegoda glutenfria mjuka kakor, typ kärleksmums!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Vispa ägg och socker.
- Blanda mjölmixen med bakpulver, kakao och eventuellt fiberhusk. Rör försiktigt ner mjölblandningen, smöret och mjölken i äggsmeten.
- Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en stor långpanna, och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills kakan känns torr med en provsticka. Låt kakan svalna något.
- Stjälp upp och ner på kakan med hjälp av en plåt och dra bort papperet.
- Gör glasyren:
Rör ut florsockret med kakao. Smält smöret och tillsätt detta tillsammans med kaffe tills glasyren är lagom tjock att breda ut på kakan. Bred ut den jämnt och strö över mandel eller kokosflingor.
- Skär kakan i rutor när glasyren stelnat. Kakan går utmärkt att frysa.
Publicerat den
15 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack, vilket bra recept. Jättegoda kärleksmums, kommer absolut att bakas fler gånger :)