Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria chokladmums

(1 kommentar)  
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Jättegoda glutenfria mjuka kakor, typ kärleksmums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker.
  3. Blanda mjölmixen med bakpulver, kakao och eventuellt fiberhusk. Rör försiktigt ner mjölblandningen, smöret och mjölken i äggsmeten.
  4. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en stor långpanna, och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills kakan känns torr med en provsticka. Låt kakan svalna något.
  5. Stjälp upp och ner på kakan med hjälp av en plåt och dra bort papperet.
  6. Gör glasyren: Rör ut florsockret med kakao. Smält smöret och tillsätt detta tillsammans med kaffe tills glasyren är lagom tjock att breda ut på kakan. Bred ut den jämnt och strö över mandel eller kokosflingor.
  7. Skär kakan i rutor när glasyren stelnat. Kakan går utmärkt att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Hammantorp 2 maj 2011

    Tack, vilket bra recept. Jättegoda kärleksmums, kommer absolut att bakas fler gånger :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.