Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria franska våfflor

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Dessa kakor är så otroligt vackra och är så goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Arbeta ihop, mjöl, matfett och mjölk eller vatten i en skål med hjälp av en kniv, lägg degen kallt ca 1 timme.
  3. Kavla degen till en stor ½ cm tjock platta, ta ut kakor med mått ca 8 cm i diameter. Strö rikligt med socker på arbetsbänken och kavla rundlarna med kruskavel till ovala kakor, lägg dem på bakpapperklädd plåt.
  4. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
  5. Rör samman matfett, florsocker, vaniljsocker, äggula och apelsinmarmelad till en smidig kräm.
  6. Bred krämen på kakornas undersida. Lägg ihop dem två och två.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.