Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria kärleksmums

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Kärleksmums, snoddas, mockarutor... Kärt barn har många namn. Dessa rutor är alltid en garanterad succé!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Blanda bovetemjöl, majsmjöl, mandelmjöl, fiberhusk, kakao, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt smörblandningen och blanda om väl. Häll smeten i en form, 22x32 cm. Grädda strax under mitten i ugnen, 20 minuter. Låt svalna.
  3. Smält smöret till glasyren. Blanda ner florsocker, kallt kaffe, kakao och vaniljsocker och bred över kakan. Strö på riven kokos eller strössel och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.