Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria kanelbullar

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 53 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Jag brukar baka både bullar med Gluten och Glutenfria. Min farmor var de förut som alltid bakade åt oss men nu har jag börjar själv att baka bullar och de bli alla så fantastisk goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret.
  2. 2. Blanda ner mjölken i smöret. Kolla om de är fingervarmt.
  3. 3. Tillsätt socker, kardemumma - hela eller krossade bestämmer du själv.
  4. 4. Börja med mjölet sen. Jag har ingen mått på mjölet utan häller ner de och rör om i omgångar. Fortsätt så och låt degen vara en aning kladdig. För mycket mjöl gör den väldigt torr. Låt den sen jäsa i 30 min över bakduk.
  5. 5. Kavla ut degen och på med smör, socker och kanel. Fortsätt så tills degen är helt slut. Detsamma här låt bullarna jäsa 30 min över en bakduk.
  6. 6. Ugnen skall vara på 250 grader och gräddas i 5-8 min i mitten av ugnen.
  7. 7. Bullarna är färdig och ha en smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • sofiar1 4 oktober 2012

    Undrar hur mycket mjöl du använder till bullarna? Är det ett paket semper mjölmix (liten paket) eller finax mm? eller deciliter? MVH Sofia

  • Miilla 5 oktober 2012

    Hej! Jag undrar också vad du har för mjölmix? Det skiljer sig åt ganska mycket beroende på vilken sort man har! Mvh

  • maracus 13 januari 2013

    GRATTIS Detta var det första receptet jag läst där man inte anger dl eller gram i hur mycket mjöl. du kan ju åtminstone skriva cirka

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.