- Serverar: 53 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Jag brukar baka både bullar med Gluten och Glutenfria. Min farmor var de förut som alltid bakade åt oss men nu har jag börjar själv att baka bullar och de bli alla så fantastisk goda.
Instruktioner
- 1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret.
- 2. Blanda ner mjölken i smöret. Kolla om de är fingervarmt.
- 3. Tillsätt socker, kardemumma - hela eller krossade bestämmer du själv.
- 4. Börja med mjölet sen. Jag har ingen mått på mjölet utan häller ner de och rör om i omgångar. Fortsätt så och låt degen vara en aning kladdig. För mycket mjöl gör den väldigt torr. Låt den sen jäsa i 30 min över bakduk.
- 5. Kavla ut degen och på med smör, socker och kanel.
Fortsätt så tills degen är helt slut. Detsamma här låt bullarna jäsa 30 min över en bakduk.
- 6. Ugnen skall vara på 250 grader och gräddas i 5-8 min i mitten av ugnen.
- 7. Bullarna är färdig och ha en smaklig måltid.
Publicerat den
13 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Undrar hur mycket mjöl du använder till bullarna? Är det ett paket semper mjölmix (liten paket) eller finax mm? eller deciliter? MVH Sofia
Hej! Jag undrar också vad du har för mjölmix? Det skiljer sig åt ganska mycket beroende på vilken sort man har! Mvh
GRATTIS Detta var det första receptet jag läst där man inte anger dl eller gram i hur mycket mjöl. du kan ju åtminstone skriva cirka