Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria mockarutor

 
Skriv ut

Garnera antingen med pistagenötter, hackad sötmandel, strössel eller kokos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och tillsätt vattnet. Rör samman äggulor och socker, tillsätt smöret och vattenblandningen och fortsätt röra en stund.
  3. Blanda samman mjöl, potatismjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och fiberhusk, rör ner blandningen i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
  4. Smörj en långpanna 20x30 cm med smör, bröa den med riven kokos eller glutenfritt ströbröd. Häll smeten i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen 35-45 minuter. Låt kakan svalna.
  6. Smält smör, tillsätt kakao, kaffepulver utrört i vattnet, vaniljsocker och florsocker under omrörning. Rör tills glasyren är slät. Bred den på den kalla kakan. Strö över hackade pistagenötter.
  7. Skär kakan i lagom stora rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.