Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria och vegetariska piroger

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Piroger är den perfekta maten. Ät en som ett enkelt mellanmål eller flera tillsammans med en matig sallad och du har en snabb lunch eller middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Smula ner jästen i en bunke. Lös ut med vattnet. Häll ner övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Täck över bunken med en bakhandduk och låt degen jäsa i 1 timme.
  2. Gör under tiden fyllningen: Hacka rödlöken och vitlöksklyftan. Fräs i lite olivolja tills löken mjuknar och får lite färg. Rör ner spenaten och låt fräsa med i 1 minut. Skiva champinjonerna och blanda ner tillsammans med sojafärsen. När svamp och färs har fått lite färg rör du ner tomatpurén. Hacka de soltorkade tomaterna och oliverna fint. Blanda ner tillsammans med torkad rosmarin, salt och svartpeppar. Häll över fyllningen i en skål och låt svalna.
  3. Kalva ut degen hyfsat tunt på ett mjölat bakbord. Ta ut rundlar med ett kakmått, ett glas eller en skål. 10-15 cm är lagom. Klicka ut 1-2 msk fyllning på varje rundel. Pensla kanterna med vatten och vik degen över fyllningen så att du får små halvmånar. Pressa ihop kanterna ordentligt med en gaffel.
  4. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter eller tills de får fint med färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.