Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria pepparkakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25-30 portioner
  • Tid: 7 minuter
Skriv ut

Väldigt goda och spröda pepparkakor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll socker, sirap och vatten i en kastrull. Låt blandningen koka upp. Mät upp matfettet och alla kryddor och lägg tillsammans i en bunke. Häll på den heta sockerlagen och rör tills matfettet smält. Blanda det mesta den glutenfria mjölmixen och bikarbonat. Spara lite mjölmix till utbakningen. Rör ner mjölet i kryddblandningen. Degen blir ganska lös men tjocknar när den får stå. Placera degen kallt några timmar eller låt den vila över natten. Strö lite mjölmix direkt på bakplåtspappret och kavla ut degen så tunn man vill ha degen. Stansa ut figurerna direkt på bakplåtspappret. Grädda kakorna mitt i ugnen i 225 grader i 5-7 minuter.
  2. Tänk på att det kan gå åt en hel del mjöl vid kavlingen för att inte degen ska fastna!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jottopotto 21 december 2011

    Allt smälter ihop i ugnen i en klump. God deg men det blev en enda stor pepparkaka, trots massor med mjöl :(

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.