- Serverar: 25-30 portioner
- Tid: 7 minuter
Skriv ut
Väldigt goda och spröda pepparkakor!
Instruktioner
- Häll socker, sirap och vatten i en kastrull. Låt blandningen koka upp.
Mät upp matfettet och alla kryddor och lägg tillsammans i en bunke.
Häll på den heta sockerlagen och rör tills matfettet smält.
Blanda det mesta den glutenfria mjölmixen och bikarbonat. Spara lite mjölmix till utbakningen. Rör ner mjölet i kryddblandningen. Degen blir ganska lös men tjocknar när den får stå. Placera degen kallt några timmar eller låt den vila över natten.
Strö lite mjölmix direkt på bakplåtspappret och kavla ut degen så tunn man vill ha degen. Stansa ut figurerna direkt på bakplåtspappret.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 225 grader i 5-7 minuter.
- Tänk på att det kan gå åt en hel del mjöl vid kavlingen för att inte degen ska fastna!
Publicerat den
24 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Allt smälter ihop i ugnen i en klump. God deg men det blev en enda stor pepparkaka, trots massor med mjöl :(