Glutenfria Petit choux

Här som dessert!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: glutenfria

Ingredienser

Grundsmet
50 g smör
2 dl vatten
2 ½ dl Semper Glutenfri Mix
3 ägg

Vaniljkräm eller vispad grädde
Färska bär

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 25
Visningar:
1350
Sparat:
38

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp smör och vatten i en kastrull. Lägg i mixen i en matberedare och blanda i den kokande vatten- och smörblandningen. Rör tills degen är smidig. Lägg smeten i en spritspåse ochspritsa ut på bakplåtspapper som strängar eller toppar. Det går även bra att klicka ut smeten med hjälp av två skedar. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter, tills petit chouxerna blivit gyllenbruna. Låt svalna.

OBS! Öppna ugnsluckan först när de är färdiggräddade, annars kan de sjunka ihop.

Klipp eller skär sedan upp ett lock. Fyll med önskad fyllning.

Petit chouxerna går bra att frysa, men då utan fyllning.

*Kan användas till Semper Glutenfri Mix, Semper Fin Mix, Semper Grov Mix och Semper Lågprotein Mix.

LIKNANDE RECEPT

Glutenfria recept
av FettFia
över 2 månader
av hobbe69
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
över 2 månader
av mrsmama
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.