Glutenfria Petit choux

Här som dessert!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: glutenfria
Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 25

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp smör och vatten i en kastrull. Lägg i mixen i en matberedare och blanda i den kokande vatten- och smörblandningen. Rör tills degen är smidig. Lägg smeten i en spritspåse ochspritsa ut på bakplåtspapper som strängar eller toppar. Det går även bra att klicka ut smeten med hjälp av två skedar. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter, tills petit chouxerna blivit gyllenbruna. Låt svalna.

OBS! Öppna ugnsluckan först när de är färdiggräddade, annars kan de sjunka ihop.

Klipp eller skär sedan upp ett lock. Fyll med önskad fyllning.

Petit chouxerna går bra att frysa, men då utan fyllning.

*Kan användas till Semper Glutenfri Mix, Semper Fin Mix, Semper Grov Mix och Semper Lågprotein Mix.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

grundsmet, Smör, Vatten, Glutenfri mix, Ägg, vaniljkräm, Färska bär
Visningar:
1451
Sparat:
38

LIKNANDE RECEPT

Glutenfria recept
Olagligt goda f..
av FettFia
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Kokosbollar
av MrsC
över 2 månader
Schweiziska cho
av mrsmama
över 2 månader
Påskmoussetårta..
över 2 månader
Jobbets choklad
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Kryddigt fröknä
över 2 månader
Majsbröd
över 2 månader
Piggelindrink
över 2 månader