Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria sockerbullar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Saftiga, glutenfria och helt underbara sockerbullar med det godaste i mitten, nämligen vaniljkräm!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt fiberhusk och låt det svälla i degspadet i 10 minuter. Tillsätt socker, salt och finmix. Arbeta degen väl, gärna i maskin i 5 minuter. Degen ska vara lite kladdig. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  2. Vaniljkräm: Vispa ihop mjöl, socker och majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulor och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna. Rör i vaniljsocker.
  3. Ta upp degen och rulla ut till en längd. Dela längden i 12 bitar och rulla bitarna till bullar. Lägg bullarna i bullformar. Spritsa eller klicka i vaniljkräm mitt i bullarna. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Grädda bullarna strax under mitten i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna. Vid servering penslas bullarna med smält smör och doppas i socker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.