Saftiga, glutenfria och helt underbara sockerbullar med det godaste i mitten, nämligen vaniljkräm!
Instruktioner
- Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt fiberhusk och låt det svälla i degspadet i 10 minuter. Tillsätt socker, salt och finmix. Arbeta degen väl, gärna i maskin i 5 minuter. Degen ska vara lite kladdig. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
- Vaniljkräm:
Vispa ihop mjöl, socker och majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulor och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna. Rör i vaniljsocker.
- Ta upp degen och rulla ut till en längd. Dela längden i 12 bitar och rulla bitarna till bullar. Lägg bullarna i bullformar. Spritsa eller klicka i vaniljkräm mitt i bullarna. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda bullarna strax under mitten i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna. Vid servering penslas bullarna med smält smör och doppas i socker.
Publicerat den
15 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar