Vaniljbullarna går utmärkt att frysa men bör då vara utan garnering.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Börja med fyllningen. Koka marsankrämen enligt anvisning på förpackningen, låt den kallna.
- Smula ner jästen i degbunken, häll på den kalla mjölken och rör tills jästen löst sig, tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
- Tillsätt socker, salt, matfett i små klickar och det mesta av mjölet, spara lite till utbakning. Arbeta degen väl i maskin. den här degen ska inte jäsa i bunken.
- Strö resten av mjölet på en arbetsbänk och knåda degen väl.
Dela degen i två delar, kavla ut varje deg till en stor platta, skär fyrkanter ca 10x10 cm.
- lägg en klick vaniljkräm mitt på varje fyrkant. Nyp ihop snibbarna och lägg knyterna med skarven ner i bullformar. Ställ dem på en plåt och låt dem jäsa under bakduk ca 2 timmar. Pensla med uppvispat ägg.
- grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
- Smält matfettet och pensla bullarna, vänd dem i socker.
Publicerat den
8 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar