Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria vaniljbullar

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Vaniljbullarna går utmärkt att frysa men bör då vara utan garnering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Börja med fyllningen. Koka marsankrämen enligt anvisning på förpackningen, låt den kallna.
  3. Smula ner jästen i degbunken, häll på den kalla mjölken och rör tills jästen löst sig, tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt socker, salt, matfett i små klickar och det mesta av mjölet, spara lite till utbakning. Arbeta degen väl i maskin. den här degen ska inte jäsa i bunken.
  5. Strö resten av mjölet på en arbetsbänk och knåda degen väl. Dela degen i två delar, kavla ut varje deg till en stor platta, skär fyrkanter ca 10x10 cm.
  6. lägg en klick vaniljkräm mitt på varje fyrkant. Nyp ihop snibbarna och lägg knyterna med skarven ner i bullformar. Ställ dem på en plåt och låt dem jäsa under bakduk ca 2 timmar. Pensla med uppvispat ägg.
  7. grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
  8. Smält matfettet och pensla bullarna, vänd dem i socker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.