Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Det perfekta morotsbrödet

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Saftigt, sunt och med lite lagom sötma - detta är det perfekta glutenfria matbrödet! Glutenfritt och laktosfritt. Om du bakar laktosfritt - tänk på att välja mjölkfri mjölmix.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vätskan till 37 grader och vispa ut jästen med den. Vispa ner fiberhusk, linfrön och havregryn. Låt svälla i 10 minuter.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i ca 5 minuter. Häll ner degen i en smord bakform, 1½ liter. Strö över flingsalt och frön. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Grädda brödet i ugnen i ca 50 minuter. Täck brödet med aluminiumfolie om det börjar få för mycket färg. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.