Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfritt knäckebröd

 
  • Serverar: 18 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ur Elisabeth Ekstrands-Hemmingssons bok. Detta är det godaste knäckebröd jag smakat,det är dessutom lättkavlat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen,värm olja och vatten fingervarmt och slå det över jästen. Tillsätt polentagrynen och husk rör om och låt svälla i 10 min. Tillsätt sedan hjorthornssalt, salt och det mesta av mjölmixen men spara drygt 1 dl till utbakningen. Arbeta degen väl och låt jäsa 30 min. Dela degen i 18 bitar ock kavla ut på väl mjölat bord mycket tunnt och nagga kakorna väl. Grädda i 225grader i vanlig ugn ca 8-10 min.
  2. OBS! Degen skall vara mycket fast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.