- Serverar: 12 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Bra basvariant för glutenfritt bröd som kan bakas till antingen kuvertbröd eller limpor. Går även utmärkt att smaksätta enligt eget tycke och smak med brödkryddor eller andra ingredienser i degen Skrädmjölet ger lite mer färg och smak till brödet än enbart de glutenfria mjölmixerna.
Instruktioner
- Värm degspad och olja till något mer än fingervarmt och blanda alla torra ingredienser i en separat bunke
- Häll degspadet i assistent/bunke och arbeta ner de torra ingredienserna med degkrokar tills degen släpper från kanterna – den är ganska lös och kladdig här.
- Jäs övertäckt 20 minuter på varm plats – den bör ha dubblat i storlek när du tittar till den igen. Knåda till en smidig deg på mjölat bord och dela i till 2 limpor eller 12 kuvertbröd som formas på plåt med bakpapper.
- Pensla med ägg, matolja eller vatten, strö på garnering efter tycke och smak. Grädda ca 10 minuter mitt i 250 graders ugn. Låt svalna på galler under bakduk.
Publicerat den
26 februari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
1