Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfritt bröd med hasselnötter

 
  • Serverar: 42 portioner
Skriv ut

Det här långpannebrödet passar lika bra till frukostbröd som till mellanmål eller till ostbrickan. Den glutenfria mjölmixen finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda jäst, vatten och mjölmixen i en degblandare. Arbeta degen 5-10 minuter. Tillsätt russin och hasselnötter. Blanda väl. Låt jäsa 45 minuter under bakduk.
  2. Bred ut degen i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över krossade linfrön och sesamfrön. Låt jäsa ytterligare 25 minuter under bakduk.
  3. Sätt under tiden ugnen på 200 grader.
  4. Grädda brödet mitt i ugnen i 15 minuter. Sänk värmen till 180 grader och grädda brödet ytterligare 10-15 minuter tills brödet fått fin färg och känns genomgräddat.
  5. Låt brödet svalna på galler och skär det sedan i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.