Det här långpannebrödet passar lika bra till frukostbröd som till mellanmål eller till ostbrickan. Den glutenfria mjölmixen finns i välsorterade livsmedelsbutiker.
Instruktioner
- Blanda jäst, vatten och mjölmixen i en degblandare. Arbeta degen 5-10 minuter. Tillsätt russin och hasselnötter. Blanda väl. Låt jäsa 45 minuter under bakduk.
- Bred ut degen i en långpanna med bakplåtspapper. Strö över krossade linfrön och sesamfrön. Låt jäsa ytterligare 25 minuter under bakduk.
- Sätt under tiden ugnen på 200 grader.
- Grädda brödet mitt i ugnen i 15 minuter. Sänk värmen till 180 grader och grädda brödet ytterligare 10-15 minuter tills brödet fått fin färg och känns genomgräddat.
- Låt brödet svalna på galler och skär det sedan i bitar.
Publicerat den
24 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar