Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfritt bröd, 3 limpor

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Ett gott glutenfritt bröd som är lätt att göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet. Det ska vara ca 40 grader (3 minuter i mikron på högsta värmen brukar funka för mig)
  2. Vispa ned fiberhusken och låt svälla i 10 minuter.
  3. Vispa ned sirapen, oljan och saltet.
  4. Nu behövs en maskin med degkrokar som orkar hålla igång ett tag! Häll i mjölet och blanda jästen med mjölet och starta sedan maskinen. Kör i ungefär 5 minuter, tills degen är ordentligt blandad.
  5. Fördela sedan degen i tre brödformar eller i en bakplåtspappersklädd långform.
  6. Sedan ska degen jäsa under duk i 30 minuter. Bra tillfälle att sätta på ugnen på 225 grader.
  7. Om du sedan använder brödformarna ska bröden stå inne i 30 minuter. Använder du långpanna, ska den stå inne något kortare.
  8. Bröden ska sedan svalna på galler under duk!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.