- Serverar: 3 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Ett gott glutenfritt bröd som är lätt att göra!
Instruktioner
- Värm vattnet. Det ska vara ca 40 grader (3 minuter i mikron på högsta värmen brukar funka för mig)
- Vispa ned fiberhusken och låt svälla i 10 minuter.
- Vispa ned sirapen, oljan och saltet.
- Nu behövs en maskin med degkrokar som orkar hålla igång ett tag! Häll i mjölet och blanda jästen med mjölet och starta sedan maskinen. Kör i ungefär 5 minuter, tills degen är ordentligt blandad.
- Fördela sedan degen i tre brödformar eller i en bakplåtspappersklädd långform.
- Sedan ska degen jäsa under duk i 30 minuter. Bra tillfälle att sätta på ugnen på 225 grader.
- Om du sedan använder brödformarna ska bröden stå inne i 30 minuter. Använder du långpanna, ska den stå inne något kortare.
- Bröden ska sedan svalna på galler under duk!
Publicerat den
28 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar