Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfritt formbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Ett enkelt bröd för den som är glutenintolerant. Passar även den som inte tål mjölkprotein.

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till fingervarmt och häll över jästen. Tillsätt fiberhusk. Rör om och låt svälla i 10 minuter. Blanda ner olja, salt, brödkryddor och det mesta av mjölmixen. Arbeta degen väl, den ska vara ganska kladdig. Olja in en avlång form, ska rymma ca 1,5 liter. Klicka i smeten och släta till ytan. Täck över och låt jäsa i 30-45 minuter. Grädda på nedersta falsetten i 200 grader, i ca 30 minuter. Stjälp upp formbrödet när det svalnat lite.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mgutsch 9 augusti 2010

    Gjorde detta bröd till min kille igår, blev superfint och saftgt! Jag valde att ha i morot vilket gav det hela lite härlig färg också, annars brukar det bli så otroligt vitt och tråkigt! Superrecept med andra ord! =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.