- Serverar: 15 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Detta bröd har vi bakat flera gånger med gott resultat trots att vi har mer mjöl i än som är brukligt då man bakar glutenfria bröd.
Instruktioner
- Häll 9-10 dl glutenfritt mjöl, sirap, solrosfrö, smör, kryddor i en matberedares bunke. Strö över jästen och häll på det fingervarma vattnet. Låt maskinen bearbeta degen med degkroken ca fem minuter.
- Låt degen vila i bunken 30 minuter.
- Häll upp degen på mjölat bakbord. Knåda igenom den till en ganska fast deg genom att tillsätta mer mjöl efterhand som du för samman degen med en degskrapa och trycker till den med andra handflatan. När degen känns smidig, plattas den ut till en stor rektangel som rullas ihop och läggs med skarven neråt på en bakpappersklädd plåt.
- Låt jäsa 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200°.
- Strö rikligt med riven ost över brödet. Grädda mitt i ugnen 20 minuter. Stäng av värmen och låt brödet stå kvar ytterligare 10 minuter.
- Tag ut brödet och låt det kallna på galler utan duk.
- Börja med 9-10 dl och öka på efter hand vid utbakningen. Degen skall kännas smidig och gå att knåda igenom.
- Det bröd ni inte beräknar äta de första två dagarna blir bäst av att frysas in i mindre portioner. Tag fram vad ni önskar från gång till gång.
Publicerat den
6 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Får inte detta bröd att jäsa. Använder ni torr eller vanlig jäst??
Tack för receptet :)
Tack för receptet :)