Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfritt morotsbröd

(2 kommentarer)  
Glutenfritt morotsbröd Glutenfritt morotsbröd
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Saftigt och gott formbröd enligt mina glutenintoleranta vänner. Jag gillar att baka och experimentera så detta blev resultatet när jag skulle prova att baka ett nytt glutenfritt bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över honungen och låt jästen smälta. Värm under tiden vattnet till ca 37 grader (fingervarmt) och häll över jästhonungen. Tillsätt fiberhusk. Rör om och låt svälla i 10 minuter.
  3. Blanda ner den rivna moroten, olivoljan, ägget och saltet. Tillsätt mjölmixen.
  4. Arbeta degen (smeten) väl, gärna i en köksassistent. När den är klar är den fortfarande ganska kladdig. Smörj en avlång form på ca 1½ liter. Häll i smeten och släta till ytan. Täck över och låt jäsa i 30 minuter.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Täck ev brödet med bakplåtspapper mot slutet om ytan verkar bli för brun/hård.
  6. Stjälp upp formbrödet på ett galler när det svalnat lite. Det underlättar att ta en våt iskall handduk runt formen samt att man skär lite försiktigt runt kanterna innan man vänder brödet upp- och ned :)
  7. Låt brödet svalna på gallret inlindat i en bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mariajarnberg 11 november 2012

    Morotsbrödet var fantastiskt gott! Gillar absolut inte glutenfritt mjuk bröd annars. Men detta var perfekt! Fin hög limpa som smakade precis som vanligt bröd. Jag fick inte tag på Semper mixen, så jag använde Finax lågprotein mjölmix (glutenfritt). Använde då deras rekommenderade vattenmängd och mjölmängd; 4 dl resp 450 gr. I övrigt behöll jag receptet som det var. Kan inte tänka mig ett bättre resultat än detta! Kommer baka det många gånger./Maria

  • MrsG 21 mars 2013

    Supergott bröd och framför allt saftigt! Har gjort det till ett av barnbarnen som är gluten intolerant. Det enda som jag inte hade I var fiberhusk, bor I USA och Sverige är mkt batter på mjöler mm. Så man tager vad man haver och det blev kanon ändå. Kommer att baka det igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.