Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfritt sesamtunnbröd

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Hjorthornssaltet gör bröden riktigt knapriga och goda. Sesamolja och sesamfrö ger god smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på varmluft 275 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt vatten, sesamolja, olivolja och sesamfrön. Låt degen svälla ca 5 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 16 bitar och tryck med mjölade händer ut till ca 3 mm tunna kakor direkt på en plåt med bakplåtspapper. Strö på svarta sesamfrön och flingsalt. Kavla in frön och salt.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Ta ut och låt kallna på galler.
  5. Lägg en fuktig handduk över degbitarna så att de inte torkar under tiden du kavlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.