Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfritt tomatbröd

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Vacker form kan du få på dina bröd om du bakar dem i sockerkaksformar. Vill du ha fastare yta runt om, stjälp ut brödet när det är nästan färdiggräddat och grädda 5-10 minuter utan form.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm de krossade tomaterna till ca 37°.
  2. Häll mix, fibrex, salt, kryddor, olja och sirap i matberedarens bunke. Smula över jästen.
  3. Häll tomatkrosset i bunken och kör med degkrokarna på låg hastighet ca 5 minuter tills degen blandats ordentligt.
  4. Häll upp degen i annan skål och täck eller låt jäsa i matberedarens bunke ca 30 minuter. Smörj under tiden formarna. Bröa ev med sesamfrön eller glutenfritt skorpmjöl
  5. Arbeta degen med en slev eller degskrapa i skålen. Tag i lite mer mjöl tills degen känns smidig.
  6. Dela degmängden och fördela i de båda formarna. Låt jäsa över täckta 30 minuter.
  7. Värm under tiden ugnen till 250°.
  8. Sätt in brödformarna på en plåt. Sänk ugnsvärmen till 200°.
  9. Grädda 30 minuter. Känn med en provsticka att bröden är torra innan du avslutar gräddningen.
  10. Stjälp upp och låt svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Aems 5 februari 2010

    Tack för receptet :)

  • lisam 15 juli 2010

    blev mycket lyckat!

  • killerduck 17 september 2013

    Jätte gott bröd! Funkade jätte bra att ha i morot och ha i cirka 200-300g mjölk :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.