Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfritt Tunnbröd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Halvera satsen så blir det 2 hela ugnsplåtar att skära i bitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Byt ut glutenfritt mjöl mot ca 1 ½ L Rågsikt om du vill baka vanligt tunnbröd
  2. Smält margarinet, tillsätt mjölken och låt det bli 37 gradigt Smula jästen i bunke och slå över vätskan Ta i kryddor, potatis, sockret och sirap Börja med fibermjölet sen det utan fiber och spara lite för att se om det behövs på slutet.
  3. Knåda ordentligt, ev med maskin och låt den vila 10 min Ta upp på bakbordet, dela i 4 delar och ta fram plåt och bakplåtspapper. Kavla ut en degbit per plåt, den tar hela ytan. Kruskavla den och ställ på sidan med bakduk på Sätt ugnen på 250-275 grader När ugnen är varm ca 30-40 min ta fram och stick lite över hela ytan med en gaffel innan den går in i ugnen. Grädda ca 6-8 min, de blir lite ljusbruna på ytan, i övre halvan av ugnen-ej högst upp Låt svalna under bakduk, dela i bitar och frys in.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.