Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfritt tunnbrödsknäckebröd

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ett recept och två olika gräddningssätt, mjukt tunnbröd eller knäckebröd. Jag hittade receptet i ett forum för glutenintoleranta på nätet. Det är utan någon färdig mjölmix. OBS Det blir bara ett bröd av receptet.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ihop och låt svälla några minuter. (blir en väldigt tjock smet) Häll i kall stekpanna som ställs på spisen på medelstark värme och gräddas. För mjukt bröd: slå på plattan på hög värme så den börjat bli varm innan man ställer dit stekpannan. För knäcke: Ställ stekpannan på kall platta och sätt på medelvärme. Lite längre tid och lägre värme så det torkar. Vill man göra flera behöver man låta stekpannan svalna mellan (eller använda två st som man varvar med) så att det går att få ut smeten tunt till ett bröd så det inte stelnar så fort man häller i. Det går bra att breda ut smeten på plåtar om man vill göra flera på en gång.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.