Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfritt vörtbröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Glutenfritt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm julmusten och vattnet till 37 grader och häll över jästen. Rör om tills jästen är upplöst.
  2. Klicka ner matfettet/häll i oljan och tillsätt därefter sirap, salt, kryddor och soja. Rör om. Blanda ner mjölmixen. Arbeta degen väl i maskin i minst 5 minuter. Häll den lösa degen i en smord avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter. Ställ brödet att jäsa i ca 30-35 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Grädda det färdigjästa brödet i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • brosita 12 december 2010

    Fantastiskt gott! Min femtonåring är glutenintolerant sedan ett år tillbaks och sa att det här var det godaste bröd han någonsin ätit. Jag håller med, konsistensen påminde om skogaholms limpa. och var lika saftigt dagen efter. Jag använde Mixwells grova mjöl (fick ta i lite mer mjöl). Bugar och tackar för ett suveränt recepr - 5 stjärnor från oss. :)

  • Matinga 26 december 2011

    Tackar för receptet. Helt fantastiskt gott bröd. Använde Mix Wells mjöl eftersom det var det jag hade hemma. Håller med brosita. Fick ta lite mer mjöl av denna sort, uppskattningsvis ca 10 dl. Hade ej heller färdig pepparkakskryda utan tog vad jag hade i skåpet. Skulle haft pomerans i men det blev kummin 1 tsk, 1/2 tsk ingefära och 1/2 tsk nejlikor. ***** sjtärnor från oss. Fortsatt God jul och gott nytt år 2011/ Matinga.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.