Smula ner jästen i en bunke. Värm julmusten och vattnet till 37 grader och häll över jästen. Rör om tills jästen är upplöst.
Klicka ner matfettet/häll i oljan och tillsätt därefter sirap, salt, kryddor och soja. Rör om. Blanda ner mjölmixen. Arbeta degen väl i maskin i minst 5 minuter. Häll den lösa degen i en smord avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter. Ställ brödet att jäsa i ca 30-35 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda det färdigjästa brödet i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
Fantastiskt gott! Min femtonåring är glutenintolerant sedan ett år tillbaks och sa att det här var det godaste bröd han någonsin ätit. Jag håller med, konsistensen påminde om skogaholms limpa. och var lika saftigt dagen efter. Jag använde Mixwells grova mjöl (fick ta i lite mer mjöl). Bugar och tackar för ett suveränt recepr - 5 stjärnor från oss. :)
Matinga26 december 2011
Tackar för receptet. Helt fantastiskt gott bröd. Använde Mix Wells mjöl eftersom det var det jag hade hemma. Håller med brosita. Fick ta lite mer mjöl av denna sort, uppskattningsvis ca 10 dl. Hade ej heller färdig pepparkakskryda utan tog vad jag hade i skåpet. Skulle haft pomerans i men det blev kummin 1 tsk, 1/2 tsk ingefära och 1/2 tsk nejlikor. ***** sjtärnor från oss.
Fortsatt God jul och gott nytt år 2011/ Matinga.
Fantastiskt gott! Min femtonåring är glutenintolerant sedan ett år tillbaks och sa att det här var det godaste bröd han någonsin ätit. Jag håller med, konsistensen påminde om skogaholms limpa. och var lika saftigt dagen efter. Jag använde Mixwells grova mjöl (fick ta i lite mer mjöl). Bugar och tackar för ett suveränt recepr - 5 stjärnor från oss. :)
Tackar för receptet. Helt fantastiskt gott bröd. Använde Mix Wells mjöl eftersom det var det jag hade hemma. Håller med brosita. Fick ta lite mer mjöl av denna sort, uppskattningsvis ca 10 dl. Hade ej heller färdig pepparkakskryda utan tog vad jag hade i skåpet. Skulle haft pomerans i men det blev kummin 1 tsk, 1/2 tsk ingefära och 1/2 tsk nejlikor. ***** sjtärnor från oss. Fortsatt God jul och gott nytt år 2011/ Matinga.