Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gnocchi- och laxgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färsk gnocchi är riktig snabbmat. Här varvas gnocchi med stekt purjolök, gravad lax och philadelphiaost i en gratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka gnocchin enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Skölj och skiva zucchini och purjolök tunt. Fräs dem i smöret i en stor stekpanna, salta och peppra.
  4. Bred ut hälften av gnocchin i en smord ugnssäker form.
  5. Stick in skivor av zucchini, purjolök och lax mellan gnocchin.
  6. Lägg på klickar av philadelphiaosten.
  7. Bred ut resten av gnocchin och gör likadant med de resterande grönsakerna och osten.
  8. Grädda mitt i ugnen 10 minuter, ta ut formen efter halva tiden och bred ut den smälta osten med baksidan av en sked.
  9. Grädda gratängen ytterligare 10 minuter.
  10. Skrubba citronen i ljummet vatten, finriv skalet.
  11. Strö det över gratängen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.