Färsk gnocchi är riktig snabbmat.
Här varvas gnocchi med stekt purjolök, gravad lax och philadelphiaost i en gratäng.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka gnocchin enligt anvisningar på förpackningen.
- Skölj och skiva zucchini och purjolök tunt. Fräs dem i smöret i en stor stekpanna, salta och peppra.
- Bred ut hälften av gnocchin i en smord ugnssäker form.
- Stick in skivor av zucchini, purjolök och lax mellan gnocchin.
- Lägg på klickar av philadelphiaosten.
- Bred ut resten av gnocchin och gör likadant med de resterande grönsakerna och osten.
- Grädda mitt i ugnen 10 minuter, ta ut formen efter halva tiden och bred ut den smälta osten med baksidan av en sked.
- Grädda gratängen ytterligare 10 minuter.
- Skrubba citronen i ljummet vatten, finriv skalet.
- Strö det över gratängen och servera.
Publicerat den
30 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar