Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gnocchi med kycklinggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pasta och kycklingryta med smak av karljohan, timjan och citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Hälla av vattnet och pressa potatisen. Låt svalna. Blanda potatisen med ägg och salt. Tillsätt vetemjöl och arbeta till en smidig deg. Rulla ut degen till ca 1 cm tjocka längder på lätt mjölad bänk. Skär längderna i 3 cm långa bitar och lägg på mjölad plåt. Koka dem i lättsaltat vatten i omgångar. Gnocchin är klar när den flyter upp till ytan. Lyft upp dem med hålslev och kyl i kallt vatten
  2. Skär kycklingen i bitar. Skala morötterna. Skär morötter och selleri i bitar. Salta och stek kycklingen i smör i en panna 2-3 min. Tillsätt grönsakerna och stek ytterligare några min. Rör ner crème fraiche och koka upp. Värm gnocchin i lite smör och strö över persilja. Servera tillsammans med kycklinggrytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.