Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gnocchi quattro formaggio

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Hemgjorda gnocchi och sås med fyra ostar, lagas fort och äts upp ännu fortare! Smakade den första gången när jag bodde på Malta, och blev förälskad i denna rätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka den oskalade potatisen tills den känns mjuk. Skala den, passera och låt kallna i 10 min. Blanda i ägg, äggulan, salt och ca 200 g vetemjöl. Knåda degen (om den känns för kladdig tillsätt mera mjöl). Dela degen i 4 delar, forma dem till korvar med diametern 1 cm, och skär i bitar 2 cm långa. Pressa med gaffeln varje bit. Koka upp 3 l saltad vatten och koka dina gnocchi. Dem är klara när dem ploppar upp till vattenytan. Ta ut dem med en hålslev och håll varma.
  2. Såsen görs så här: Ta en tjockbottnad kastrull,värm upp den på en platta (det ska vara riktigt hett). Ta bort från plattan och lägg i smöret. Lägg i alla ostar samt grädde, och rör om hela tiden. Värme från kastrullen är tillräckligt för att ostarna ska smälta.
  3. Blanda med gnocchi, strö över persilja och färsk malen svartpeppar.
  4. Servera omedelbart!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • maria_wijk 29 oktober 2009

    Pastasåsen har jag inte provat men däremot din pasta tillsammans med bolognesesås. Att det var så lätt att göra egen pasta hade jag ingen aning om, så mycket godare än vanliga idealmakaroner också. Tummen upp!

  • nataliep 29 oktober 2009

    Gud vad roligt att du gillade gnocchi! :) Jag har också ättit dem med bolognese och det passar jätte bra det med. Ha en trevlig helg!

  • evaldo 12 januari 2012

    Hej. Jag ska prova att göra hemgjord gnocchi i dag. Till det ska jag ha falukorv med pepparrotssås och lite grönsaker. Det blir alla gånger gott. Mvh evaldo

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.