Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gnocci

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatis med skal och ånga torrt. Skala och pressa ner den i en bunke. Tillsätt ägg, mjöl och salt, arbeta ihop till en kompakt deg.
  2. Ta upp på lätt mjölat bord och dela i 6 bitar. Rulla ut 1 cm tjocka längder och skär i 1 1/2 cm långa bitar. Tryck till varje bit med en gaffel och lägg på en kökshandduk.
  3. Koka upp saltat vatten i en gryta. Lägg i ca 20 gnocchi i taget och sjud ca 2 min tills de flyter upp. Lyft upp med hålslev och låt rinna av. Stek i smör i omgångar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.