Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mousserande vinbålo

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Apelsinjuice, citronläsk och mousserande vitt vin ger en färgrik och festlig bål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja ett dygn innan bålen ska serveras med att frysa in en form till en tredjedel fylld med vatten tills genomfryst.
  2. Lägg hallon på isen, och eventuellt ätliga blommor, och häll på vatten så att bär och blommor täcks. Frys in tills genomfryst.
  3. Blanda bålen precis innan den ska serveras. Blanda apelsinjuice med socker i en stor bålskål och rör ner 2½ dl vatten.
  4. Häll i läsken och det mousserande vinet försiktigt under lätt omrörning. Lägg i de kalla hallonen. Värm isformen i ljummet vatten och ta ut isringen. Lägg ringen i bålen precis före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.