- Serverar: 6 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Himmelskt gott! Fantastisk gryta som enkelt kan göras till många och som blir ännu mustigare dagen efter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Bryn köttet i smör i omgångar tills det fått fin färg på alla sidor.
- Hetta upp lite smör i en gryta (ca 5 liter). Tillsätt köttet. Salta och peppra generöst. Rör ner tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter.
Strö över mjölet och blanda väl.
- Häll på balsamvinäger och låt koka ihop i ett par minuter. Tillsätt kalvbuljong och rödvin.
Sänk värmen och sjud.
- Strimla baconet. Skär champinjonerna i kvartar. Grovhacka vitlöken. Häll av spadet från syltlöken.
Bryn bacon, champinjoner och vitlök lätt i en het stekpanna i smöret.
- Tillsätt baconblandningen och syltlök i grytan och rör om försiktigt.
- Knyt ihop timjan, persilja och lagerblad, som en liten bukett, på en morotsbit med en bit steksnöre. Vänd ner den i grytan.
Sätt på ett lock och ställ in i ugnen på mellersta falsen. Ugnskoka i ca 1 1/2 timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra. Servera med kokt potatis.
Publicerat den
17 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Helt fantastiskt god och dessutom enkel att göra. Gött med potatismos till!