- Serverar: 8 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Limpor som går snabbt att baka då degen inte ska jäsa. Jättegott med vallmo- eller sesamfrön på. Ger 2 st limpor.
Instruktioner
- Smörj en långpanna eller lägg på ett bakplåtspapper.
Smula jästen i en skål. Häll på 1 dl fingervarmt vatten och rör ut jästen. Tillsätt 4 dl vatten, sirap och salt.
- Arbeta ner rågsikten. Tillsätt mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg som släpper skålen. Görs i hushållsmaskin.
- Ta genast upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 2 lika stora delar. Forma 2 limpor och lägg dem på tvären i långpannan.
Pensla limporna med ägg och strö över sesamfrön eller vallmofrön. Snitta sedan limporna.
- Sätt sedan långpannan direkt i kall ugn på nedersta falsen. OBS! Limporna ska ej jäsa innan gräddning. Sätt ugnen på 150 grader. Låt limporna gräddas i 10 min. Höj sedan temperaturen till 200 grader och fortsätt grädda i 20 min.
- Ta ut dem och lägg på galler. För mjuk skorpa, rulla in bröden i en bakhandduk.
Publicerat den
3 april 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Helt ok bröd. Skönt att det gick snabbt att baka men blev ganska kompakt. Nästa gång tänker jag nog låta det jäsa en liten stund innan jag sätter igång ugnen.
Jag gjorde dessa limpor i torsdag och blev riktigt lyckade. Kommer att göra dem på nytt. Jag ger full poäng.
Hej! Det står 2 msk sirap och sedan 1 tsk sirap. Det är möjligtvis inte så att det ska va 1 tsk salt??? Ville bara göra dig uppmärksam på detta. Ska testa receptet i veckan. Återkommer med omdöme. =)
Ojsan! Jo det har du rätt i. :)