Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerade burritos med köttfärs

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Då alla vill kalla den sorten mat för texmex är det här receptet en måltid från Mexico, och inte från Texas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök och stek med färsen och paprika i en panna med oljan. Pressa i vitlök och tillsätt kryddorna. Stek några minuter och tillsätt sedan krossade tomater, bönor och koka ihop några minuter.
  2. Förbered de grönsaker du vill ha till och lägg upp i skålar. Lägg upp såser i skålar.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Fördela en hög köttfärsröra i mitten på tortillan (ta inte för mycket då går de inte ihop) och rulla ihop. Fördela rullarna i en ugnsfast form, strö över osten och gratinera i 10 minuter.
  4. Grönsaker som skivad rödlök, röd paprika, isbergssallad, hackade tomater, gurka, majs, hackad bladpersilja, svarta bönor. Mer sambal oelek eller tabasco. Salsa, guacamole och matlagningsyoghurt (eller gräddfil) är goda såser till. Man kan också fylla med kokt ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • chokomoms 13 februari 2012

    Älskar verkligen det här receptet!! Kanon!!:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.