Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Josefins potatisgratäng med paprika, vitlök och ost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett av mina barnbarn, Josefin, har komponerat och mormor har lagat. Tar lite tid men det är det värt, är jättegod!

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva potatisen, lägg i kallt vatten ca 15 min. Dela paprikan i bitar. Smörj en stor gratängform och bottna med hälften av potatisen. Krydda med hälften av italiensk salladskrydda, ha över paprikabitarna och strö över hälften av den rivna osten. Lägg i resten av potatisen och krydda med den återstående kryddan. Blanda grädden och slå försiktigt över, lyft lite här och där med en gaffel så att grädden "når botten". Strö sist över den resterande osten. Grädda i 200 grader i 1 1/2 timme.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • JennyV 7 mars 2009

    Jag tillsatte även bacon för att få en matigare gratäng eftersom jag inte hade något till, förutom sallad och bröd! Kanongott!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.