Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljpankaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En himmelsk ugnspannkaka med smak av mannagryn och vanilj. Perfekt till frukosten.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnssäker form, ca 22 cm i diameter och bröa med mannagryn. Koka upp mjölken i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Vispa ner mannagryn och salt. Koka under omrörning på svag värme ca 4 min. Ta kastrullen från värmen igen. Vispa ihop och rör ner ägg, strösocker och vaniljsocker. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna och pudra ev över lite vaniljsocker. Servera pannkakan ljummen med en klick kvarg och sylt.

Kommentarer (1)

  • elektra1 11 februari 2010

    låter precis som en vanlig mannagryns pudding. Och det är gott det :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.