Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God champinjonsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En enkel och god champinjonsås med mycket smak. Passar perfekt till kött och kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skiva champinjonerna (storleken är efter smak) och finhacka vitlöken. Bryn champinjonerna i ganska mycket smör i en stekpanna så att svampen drar åt sig smöret (det får mycket godare smak då) och innan allt smör försvunnit, tillsätt den hackade vitlöken. Häll ner champinjonerna och vitlöken i en lagom stor kastrull. (Se till att få med så mycket vitlök som möjligt då den gärna ligger kvar i stekpannan. Detta görs smidigt genom att ha i lite grädde i stekpannan och sen hälla i kastrullen. Häll i grädde och Creme Fresh. Lägg i buljongtärningen och rör under medelvärme till du får en jämn sås. Tillsätt dragon och rör om och tillsätt sedan lite soya för att få lite ljusbrun färg och smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra på svag värme och rör om med jämna mellanrum.
  2. Serveras till en god köttbit med en fräsch sallad, eller gratäng. Passar även till kyckling.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • pepsi23 5 augusti 2012

    Familjen hälsade att den var smarrig. Jag använde den till kyckling i ugn. Funkade finfint.

  • cannerstad 5 augusti 2012

    Vad kul att höra pepsi! Roligt att höra att den uppskattas. En ganska enkel men väldigt god sås till både kyckling och kött. :) Ha det fint!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.