- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En enkel och god champinjonsås med mycket smak. Passar perfekt till kött och kyckling.
Instruktioner
- Börja med att skiva champinjonerna (storleken är efter smak) och finhacka vitlöken.
Bryn champinjonerna i ganska mycket smör i en stekpanna så att svampen drar åt sig smöret (det får mycket godare smak då) och innan allt smör försvunnit, tillsätt den hackade vitlöken.
Häll ner champinjonerna och vitlöken i en lagom stor kastrull. (Se till att få med så mycket vitlök som möjligt då den gärna ligger kvar i stekpannan. Detta görs smidigt genom att ha i lite grädde i stekpannan och sen hälla i kastrullen.
Häll i grädde och Creme Fresh. Lägg i buljongtärningen och rör under medelvärme till du får en jämn sås.
Tillsätt dragon och rör om och tillsätt sedan lite soya för att få lite ljusbrun färg och smaka av med salt och peppar.
Låt såsen puttra på svag värme och rör om med jämna mellanrum.
- Serveras till en god köttbit med en fräsch sallad, eller gratäng. Passar även till kyckling.
Publicerat den
14 april 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Familjen hälsade att den var smarrig. Jag använde den till kyckling i ugn. Funkade finfint.
Vad kul att höra pepsi! Roligt att höra att den uppskattas. En ganska enkel men väldigt god sås till både kyckling och kött. :) Ha det fint!