Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God grönpepparsås

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Väldigt god sås! Desto mer du krossar grönpepparn, desto starkare blir den. Vill man inte ha den så stark, så tar man bara två skedar och mosar dem mellan dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bra att fixa innan man börjar med såsen: Häll 2 dl vatten i en kastrull och låt vattnet koka upp. Lägg i buljongtärning och låt det puttra/koka tills tärningen är borta. Sätt kastrullen åt sidan.
  2. Såsen: Låt krossad grönpeppar fräsa med smöret i en kastrull. Pudra över mjölet, vispa, och häll i buljongen och grädden. Smaka av med salt och låt koka ca 10 minuter tills såsen tjocknat. Vispa emellanåt.
  3. Vill du ha mer färg kan du droppa i några droppar av t.ex soja såskulör.
  4. Gott att servera såsen till tex hasselbackspotatis eller klyftpotatis och en köttbit.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.