- Serverar: 3 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Väldigt god sås! Desto mer du krossar grönpepparn, desto starkare blir den. Vill man inte ha den så stark, så tar man bara två skedar och mosar dem mellan dem.
Instruktioner
- Bra att fixa innan man börjar med såsen: Häll 2 dl vatten i en kastrull och låt vattnet koka upp. Lägg i buljongtärning och låt det puttra/koka tills tärningen är borta. Sätt kastrullen åt sidan.
- Såsen: Låt krossad grönpeppar fräsa med smöret i en kastrull. Pudra över mjölet, vispa, och häll i buljongen och grädden. Smaka av med salt och låt koka ca 10 minuter tills såsen tjocknat. Vispa emellanåt.
- Vill du ha mer färg kan du droppa i några droppar av t.ex soja såskulör.
- Gott att servera såsen till tex hasselbackspotatis eller klyftpotatis och en köttbit.
Publicerat den
26 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar