Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God gryta med senap

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

En rätt som ska puttra på spisen lång tid. Man kan variera ingredienser efter tycke och smak. Barnen älskar denna rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skära löken och steka den mjuk i en gjutjärnsgryta. Ta av löken och stek grytbitarna som kryddats med salt och peppar, tills de får färg Häll tillbaka löken i grytan och fyll på med vatten så att köttet nästan täcks av vätskan.
  2. Häll i alla ingredienser (förutom grädden). Krydda gärna lite extra med salt och peppar. Rör runt och låt gryta stå och puttra på svag värme (med lock) tills köttet är mjukt (cirka 2 timmar).
  3. Lyft sedan ur köttet och vispa såsen hårt med en stålvisp så att lök och grönsaker mosas ihop i såsen. Häll på grädde och red såsen med mjöl. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med kokt potatis och svart vinbärsgelé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.