- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
En rätt som ska puttra på spisen lång tid. Man kan variera ingredienser efter tycke och smak. Barnen älskar denna rätt.
Instruktioner
- Börja med att skära löken och steka den mjuk i en gjutjärnsgryta. Ta av löken och stek grytbitarna som kryddats med salt och peppar, tills de får färg
Häll tillbaka löken i grytan och fyll på med vatten så att köttet nästan täcks av vätskan.
- Häll i alla ingredienser (förutom grädden). Krydda gärna lite extra med salt och peppar. Rör runt och låt gryta stå och puttra på svag värme (med lock) tills köttet är mjukt (cirka 2 timmar).
- Lyft sedan ur köttet och vispa såsen hårt med en stålvisp så att lök och grönsaker mosas ihop i såsen. Häll på grädde och red såsen med mjöl. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med kokt potatis och svart vinbärsgelé.
Publicerat den
26 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar