Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God Kycklinggryta i Lergryta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En mycket uppskattad rätt där allt läggs in i grytan och sköter sig själv därefter.

Ingredienser

Instruktioner

Blötlägg grytan och lock i minst 30 minuter. Är grytan ny ska den blötläggas över natten. Skala potatis och lök. Lägg hela i botten på grytan. Hacka paprika och vitlök grovt och lägg på. Skala och dela rotselleri och morötter grovt. Lägg i grytan. Rör ut tomatpurén och saffran i vattnet och tillsätt över grönsakerna. Salta potatis och grönsaker och rör runt lite. Dela kycklingen i serveringsstora bitar och lägg på en tallrik. Krydda rikligt med grillkrydda och lägg dessa i grytan Ställ grytan i en kall ugn, höj värmen till 200 grader. Stek i cirka 1,5 timmar. Ta av locket och låt gå ytterligare en kvart så att kycklingen får fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.